Media

Interview over de IDG's

Interview met Erno Hannink over de IDG’s in de podcast Decide for Impact

  • maart 2023

Artikel Maatschappij.wij

Polarisatie is populair en dat is voor niemand goed. Luisteren is dat wel.

  • 15 december 2022

Polarisatie domineert het publieke terrein steeds meer. En dat is niet zonder gevolgen. Het leidt tot conflict, schaadt ons leervermogen en het lost niets op.

ALLES IS GEZONDHEID.nl

Gezond gesprek – Leven met geluk, vrijheid en verbondenheid.

  • 24 oktober 2022

Kennislab: Wico Mulder, netwerkadviseur Mentale Gezondheid, sprak met Janine Schimmelpenninck, oprichter van The Orange Tree Foundation en grondlegger van de Natural Skills psychologie.

Artikel Maatschappij.wij

De veerkracht van kwetsbaarheid. Zo stappen we uit onze slachtofferrol.

  • 27 september 2022

We voelen ons snel beledigd, vooral op sociale media. Dat komt omdat we de ‘strong back soft front’-houding missen, volgens antropoloog Janine Schimmelpenninck. In deze blog helpt ze ons op weg deze houding eigen te maken.

Tijdschrift The Optimist

Grote kans dat je een stuk optimistischer in het leven staat na het lezen van het boek Natural Skills van Janine Schimmelpenninck.

  • 2 september 2022

 

Ieder mens beschikt over dezelfde zogenoemde natural skills. Schimmelpenninck bedoelt hiermee de natuurlijke psychologische functies van ons bewustzijn. Het probleem volgens haar is dat we onvoldoende beschikken over deze natuurlijke zelfkennis. Dit zou resulteren in allerlei crises en wereldproblematiek.

 
 

Tijdschrift voor positieve psychologie

Natural Skills – een natuurlijke kijk op psychologie!

Boekrecensie

  • 9 juni 2022

 

De natuur geeft je maar twee opties: leren of blokkeren. Als je je natural skills wilt leren ontdekken en gebruiken om je mentale welzijn te behouden en te vergroten, dan is dit boek echt een aanrader. Mijn complimenten aan de schrijfster.

 

 

Wat waren we omver geblazen toen dit boek bij ons op de deurmat viel. De auteur laat zich niet verleiden tot populaire trends en simpele kreten die wel leuk klinken. Dit boek trok ons zo omdat het met eer en respect omgaat met psychologie. Het onderzoek is grondig en helder en de conclusies in het boek zijn gestoeld op duidelijke verhalen. Dit boek staat dan ook stevig op #1 in onze top 10.

Artikel Maatschappij.wij

Ieder schoolcurriculum zou doordrenkt moeten zijn van revolutionaire verandering

– 5 mei 2022

Wij mensen hebben – net als plantenzaadjes – de potentie om tot bloei te komen. Maar daar zijn wel de juiste randvoorwaarden voor nodig. Daarin speelt het onderwijs een cruciale rol, stelt schrijver Janine Schimmelpenninck: “De wereld heeft behoefte aan veel dingen, maar bovenal aan meer wijsheid”. 

“The stakes could not be higher, but we have everything we need to get it right.” – Sir Ken Robinson

Artikel MaatschappijWij.nu

De natuur spreekt onze innerlijke taal. Het is aan ons om te leren luisteren

– 14 december 2021

Connectie, vrijheid, geluk, gezondheid, vrede en comfort. Je hebt een goed leven als je deze kwaliteiten weet te borgen. De vraag is: hoe doe je dat? Door op zoveel mogelijk vlakken met de natuur te leren samenwerken, stelt Janine Schimmelpenninck, schrijver van het boek ‘Natural skills’.

Boeklancering Scheltema TV

 

 

Op 26 oktober is het boek Natural Skills in Amsterdam bij Scheltema gelanceerd. Barbara Baarsma heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen en daarbij het belang van mentaal welzijn in de samenleving nog eens onderstreept.

Scroll naar boven